Annons
Annons
Helsingborg
Lämna feedback

Lagmark

À la carte / Serverar Franskt, Italienskt & Spanskt

 • Lagmark hos Kyparn.se
 • Öppettider
  Mån-Ons:
  11:30 - 19:00
  Tors-Lör:
  11:30 - 23:00
 • Kontakt

  042-148830

  Sundstorget 3

  25221 Helsingborg

  Kontakta
 • Hitta hit
 • Tjänster

  Avhämtning

  Rikskuponger

  Uteservering

  Festvåning

 • På webben

  Hemsida

  Facebook

Lagmark Gastronomi AB

Torbjörn Lagmark föddes 1961 och har vuxit upp i Ödåkra, strax utanför Helsingborg, i den by där man har den berömda Ödåkra taffelakvavit och Stenugnsbakad Kavring.

Efter avslutad restaurangskola 1979, blir...

Lagmark Gastronomi AB

Torbjörn Lagmark föddes 1961 och har vuxit upp i Ödåkra, strax utanför Helsingborg, i den by där man har den berömda Ödåkra taffelakvavit och Stenugnsbakad Kavring.

Efter avslutad restaurangskola 1979, blir det 4 år på Operakällaren. Efter Grand Hotel i Helsingborg samt Elinor och Rut på skäret öppnar Torbjörn 1987 tillsammans med vännen Håkan Nilsson den exklusiva gourmetrestaurangen Karl XIV:e. Karl XIV:e bedriver även cateringverksamhet och är med och skapar vinkällaren Le Bastion, där Torbjörn lagar maten fram till 1998.

1991 säljs restaurangen och Torbjörn koncentrerar sig på att bygga upp cateringverksamheten som snabbt växer till Helsingborgs största. Under den här tiden bildas även Lagmark förlag som ger ut 6 kokböcker.

Under 80- talet tävlar även Torbjörn i matlagning och tar sig till final i såväl Årets kock som Årets viltkock och Årets köttkock, det blir aldrig några segrar men tävlandet gör att Torbjörn får förtroendet att laga mat i TV 4-skåne, det blir mer än 100 program. Under många år pratar Torbjörn mat varje vecka i Radio Stella.

I mitten på 90-talet ombildas nuvarande bolag till Lagmark Gastronomi ab.

Idag omfattar verksamheten catering, festvåning, gourmetmatlagning, gourmetbutik, gourmetresor och vinotek samt att förlaget är på gång med sin 7;e bok.
Genom åren har matlagningen blivit mer och mer fokuserad på hälsa utan att göra avkall på smak och kvalité, det är detta boken skall handla om.

Låt er väl inspireras av vår meny, såväl när Ni skall njuta av vår kok-konst hemma eller här hos oss.

Annons